Tweede dag van het Individueel NK Kustvissen Dames en Junioren vervist bij Wijk aan Zee

De 2e wedstrijddag (3e en 4e wedstrijd) van het individueel Nationaal Kampioenschap kustvissen Dames en Junioren was een lastige wedstrijd met weinig vis. De week voorafgaand aan de wedstrijd waren de vangsten goed te noemen echter door het draaien van de wind naar aflandig, met het bijna verdwijnen van de branding als gevolg, bracht daar verandering in.

U16 

In deze categorie staat Roland Peene nog steeds aan Kop

De 3e wedstrijd van het individueel kampioenschap kustvissen jeugd U16 werd een moeilijke strijd. Waar de één op korte afstand een kleine goudharder probeerde te vissen, ging de ander gericht vissen op een ‘’grotere’’ bot. Uiteindelijk vist Amber met 4 botten de wedstrijd te winnen, gevolgd door Martijn met 2 hardertjes en een bot. 

Tijdens de 4e wedstrijd ging het water verder af. Nu moest de keuze gemaakt worden: In de mui blijven vissen of verder gooien om achter de zandbank. Het laatste uur van de wedstijd konden de meeste vanaf de drooggevallen zandbak vissen. Ook dit bleek een lastige wedstrijd. 

Om 15:00 klonk na 2,5 uur vissen het eindsignaal van de 4e wedstrijd, de 3 visjes van Roland bleken net genoeg om Jari met 2 grote botten voor te blijven. Na 4 wedstrijden vissen staat Roland nog steeds aan kop met 13 klassementspunten, gevolgd door Martijn met 15 klassementspunten en Jari met 16 klassementspunten.

U21

Ivan Gabrielse wist als eerste een botje te vangen. Zijn buurman Arjan Wisse haalde er daarna 2 tegelijk binnen. Daarna kwam er sporadisch een visje binnen. Yannick Kosten wist met 3 vissen de eerste plaats veilig te stellen. Ivan had er ook 3 maar minder cm dan Yannick. Daarachter was het dringen. Maar liefst 5 man hadden 2 vissen. Hier gaf de grootte van de vis uiteindelijk de doorslag. Arjan Wisse was hierbij het gelukkigst met 2 mooie botten en 51 cm. Kort daar achter Mats Blok met 45 cm, Maarten Bom met 44 cm en Adriaan Linge met 38 cm.

Na de wissel begonnen we aan de 2de wedstrijd van de dag. Ook hier was het peuteren om een visje te vangen. Ivan en Daan Kusse stonden nog achter een mui waarin kleine herdertjes zwommen. Met en drijvertje op de lijn en een enkel slikzagertje probeerde zij die te vangen. Je zag de vis achter het aas aan komen en ook pakken. Maar door de grootte van de haak was het lastig ze te vangen. Toch wist Daan er 1 te vangen en Ivan zelfs 2. Ondertussen was Adriaan bezig grote vissen te vangen. Met een bot van 31, een baars van 35 en tussendoor nog een botje van 22 ging hij hard van start. Achteraan wist Maarten Bom 5 vissen te vangen, goed voor een 2e plaats. Adriaan had op het eind ook 5 vissen maar door de mooie bot en baars wist hij het potje deze keer te winnen. Ivan had ze het laatste half uur weer gevonden en met een bot van 39 cm en een van 25 cm kon hij de schade beperken tot een derde plek. Rik van Koeveringe wist er 4 vissen uit te trekken en dit was goed voor een 4de plaats. 

In de tussenstand hebben Ivan en Adriaan hun 1ste en 2de plaats verstevigd. Achter Adriaan staan Rik, Mats, Marco en Maarten op een redelijke achterstand. Ook Yannick, Daan en Pedro zijn nog niet kansloos voor de top 5 maar zullen de laatste dag er hard aan moeten trekken.

Dames

Ook Elaine Vredenburg versterkt haar eerste positie in de tussenuitslag bij de Dames. 

Deze wedstrijddag behaalde zij een 3e en 2e plaats. Deze punten opgeteld met de eerste wedstrijddag zorgt voor een totaal van 8 punten. Hiermee leidt zij het klassement. Ook Ellen van Es zorgde ervoor dat zij de tweede positie behield. Met 11 punten totaal staat zij achter Elaine in de ranking. Francis Danen sluit de top 3 af. Zij staat op een voorlopige derde plaats met 16 punten.

Uitslagen

Share this post