Veel interesse voor VISlessen

Het Vissenschool-programma is dit jaar weer succesvol. Dankzij de inzet van veel VISmeesters en vrijwilligers van hengelsportverenigingen staat het aantal VISlesaanvragen op dit moment al op 450 lessen. Een duidelijke toename ten opzichte van 2022, toen tijdens het hele jaar 390 lessen zijn gegeven. Het is duidelijk dat de scholen na de coronajaren weer open staan voor gastlessen en de verwachting is dat we dit jaar zeker 10.000 kinderen een leuke en leerzame VISles kunnen geven.

Folderactie

De toename van het aantal VISles-aanvragen is voor een belangrijk deel te danken aan de verspreiding van de folder ‘VISles op de basisschool’. Deze is in tweevoud meegestuurd met het Stekkie Magazine van maart, waarbij in het magazine een oproep stond om de folders te overhandigen aan de leerkrachten van groep 7 en 8 van de basisschool. In de weken daarna vulden heel veel docenten het aanvraagformulier op www.vissenschool.nl in. Leerkrachten zijn vaak blij verrast dat het Vissenschool-programma voor de school geheel kosteloos is.

VISmeesters en vrijwilligers

VISlesaanvragen komen binnen in de landelijke administratie, waarna ze worden gekoppeld aan de juiste federatie. Na de aanvraag pakken de federatieve jeugdmedewerkers het verder op en koppelen ze een VISmeester of VISjuf en een team van vrijwilligers aan de les. Soms is dat snel geregeld, vooral wanneer de VISmeester een eigen team van vrijwilligers heeft. In andere gevallen kost het meer moeite en moet via school een beroep worden gedaan op vissende (groot)ouders om te assisteren aan de waterkant.

Enthousiaste kinderen

Vrijwel alle kinderen raken tijdens een VISles in de ban van de onderwaterwereld en het vissen aan de waterkant. Vaak vissen kinderen in de weken na een VISles volop in de wateren dichtbij school. Dit gebeurt op een verantwoorde manier, omdat we tijdens de VISlessen veel aandacht besteden aan het welzijn van de vis, respect voor de natuur en het schoon achterlaten van de waterkant. Veel verenigingen houden de kinderen enthousiast door het aanbieden van een gratis (online) jeugdvergunning, een vervolgcursus ‘Vissen voor kids’ en andere leuke activiteiten. Dit resulteert in blije kinderen, die genieten aan de waterkant.

Bekijk hier het artikel over de vislessen op De Stad Amersfoort.nl.

Bekijk hier het artikel over de vislessen op Omroep Centraal TV.

Share this post