Veel jeugd op Hengelsport- en Botenbeurs 2018

De 17e editie van de Hengelsport- en Botenbeurs was een groot succes. De beurs werd afgelopen weekend goed bezocht en opvallend was het aantal jeugdige bezoekers dat de weg naar Jaarbeurs Utrecht wist te vinden.

De opzet van de organisatie om meer jeugd naar de beurs en aan het vissen te krijgen, lijkt daarmee geslaagd. Meer jongeren dan ooit liepen de afgelopen drie dagen over de beursvloer om nieuwe hengels te bekijken, de beste aasjes te proberen en hun vishelden te ontmoeten.

Ook op de stand van Sportvisserij Nederland was de jeugd volop aanwezig. Op het Jeugdplein en via het Stekkie parcours waren tal van activiteiten voor de kids die op veel enthousiasme konden rekenen. In totaal hebben ruim 500 kinderen het volledige Stekkie Parcours volbracht. Zij ontvingen van Sportvisserij Nederland een leuke goodiebag met zelfgemaakt vistuigje. Op het Jeugdplein van Sportvisserij Nederland zijn onder begeleiding van VIScoaches en VISmeesters door de jeugd ruim 600 vistuigjes gemaakt!


De jeugd kon op de foto met VIS TV XL-presentatoren Daniël, Ties en Thom.

Veel media-aandacht

Daarnaast was er ook in de media volop aandacht voor de jeugdige sportvissers op de beurs. Zo toog het NOS Jeugdjournaal naar de Jaarbeurs en vroegen ze de aanwezige kinderen en VIS TV XL-presentator Daniël Weijers waarom vissen zo leuk is. Uiteraard gingen ze ook even langs het nieuwe social media plein waar bekende Youtubers, Facebookers en Instagrammers het hele weekend aanwezig waren om vragen van jonge én oude bezoekers te beantwoorden.

RTV Utrecht was eveneens aanwezig met een cameraploeg en ontdekte al snel dat vissen al lang niet meer alleen voor oude mannetjes is. Dit item vind je hier.

Naar aanleiding het nieuwe social mediaplein op de beurs, ging een verslaggever van het AD zelfs op pad met drie bekende vloggers. Wietse en Tjitte van der Schee en Daniel Tiedink vertellen aan de Delftse grachten waarom vissen zo tof is. Deze leuke reportage – waarin zelfs oud VIS TV-presentator Ed Stoop nog even aan het woord komt – kun je hier teruglezen.

Share this post