Veilig sportklimaat – ook in de hengelsport

Sportvissers die actief zijn binnen een vereniging hebben recht op een veilig en positief sportklimaat. Toch komt grensoverschrijdend gedrag helaas ook binnen de hengelsport voor. Om dit een halt toe te roepen, zet Sportvisserij Nederland in op preventie en voorlichting.

Eén op de acht sporters heeft te maken met grensoverschrijdend gedrag. Helaas komt dit ook binnen de hengelsport voor. Grensoverschrijdend gedrag is absoluut niet te tolereren, dus daarom werken we aan preventie en voorlichting. Zo zijn er binnen de sportvisserij Vertrouwenscontactpersonen aangesteld. Zij kunnen je verder helpen bij vragen over grensoverschrijdend gedrag. 
Bovendien is er het Centrum Veilige Sport Nederland, waar je als sportvisser ook terecht kunt bij het meldpunt sport, voor slachtoffers en andere betrokkenen. Mocht het dus onverhoopt mis zijn gegaan, dan staan we klaar om je te helpen. We doen er alles aan om iedereen veilig te kunnen laten sportvissen.

Wat is grensoverschrijdend gedrag?

De term grensoverschrijdend gedrag, kan wellicht vragen oproepen: wat houdt dit begrip nou precies in? Je voelt vaak zelf al wel aan wanneer het gedrag en de houding van iemand anders niet klopt.

Voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag zijn seksuele intimidatie (opmerkingen, aanrakingen), misbruik, pesten, buitensluiting, geweld of bedreiging. Krijg je hiermee te maken? Neem dan altijd contact op met de Vertrouwenscontactpersoon of het meldpunt sport

Kijk voor meer informatie en uitleg over grensoverschrijdend gedrag naar onderstaande video:

Share this post