Verenigingen en zorgcentra gaan weer Samen VISsen

Op dit moment zijn er voor 2023 al meer dan 100 Samen VISsen aanvragen gedaan door zorgcentra. Zij willen samen met de lokale hengelsportvereniging hun bewoners een unieke dag aan de waterkant bezorgen. Een kwart van deze bewoners komt namelijk niet meer buiten, terwijl contact met de natuur een aantoonbaar positief effect heeft op deze ouderen. Een heerlijke middag of ochtend Samen VISsen met bewoners van een zorgcentrum is eenvoudig te organiseren.

Medewerkers bij de verschillende hengelsportfederaties zijn druk bezig om de aanvragen te koppelen aan lokale hengelsportverenigingen. Zo’n 50 visuitjes zijn inmiddels dan ook al gepland dankzij de welwillendheid van Samen VISsen-coaches en andere vrijwilligers van hengelsportverenigingen door heel het land! Zorgcentra zijn vol lof over het gratis ‘Samen VISsen’ programma dat Sportvisserij Nederland samen met de hengelsportfederaties en -verenigingen aanbiedt. 

Sportvissen in een positief daglicht

Met de visuitjes zorgen vrijwilligers ervoor dat het vissen iedere keer weer in een positief daglicht wordt gezet. Het is een mooie kans om te laten zien wat je als vereniging op maatschappelijk vlak kunt bijdragen aan de samenleving. Vanuit het programma worden bij ieder visuitje de lokale media automatisch geïnformeerd. Twee mooie voorbeelden in de media van begin dit jaar zijn hieronder te vinden:

Doe mee!

Wil jij voor een zorgcentrum in jouw gemeente een visuitje organiseren? Lijkt het jou leuk om namens jouw hengelsportvereniging Samen Vissen-coach te worden? Op de website www.samenvissen.nl lees je meer over het programma en kun je je direct aanmelden. Als Samen VISsen-coach ben je ook welkom op de jaarlijkse ‘Samen VISsen-dag’.

Share this post