VISblad TV: driftend dobberen op de rivier (video)

In de nieuwe VISblad TV strijken we neer op een krib aan de Gelderse IJssel bij Doesburg. In plaats van feedervissen – hier de meest gebruikte witvismethode – haalt IJsselspecialist Peter Urscheler (40) daar zijn matchhengel tevoorschijn. Door actief het kribvak uit te vissen met een zware stroomdobber kun je hier namelijk ook hele mooie visdagen beleven.

Onder het toeziend oog van onze filmploeg laat Peter zijn dobbermontage met behulp van de sterke stroming vele meters door het kribvak maken. Al snel blijkt dat deze even bijzondere als actieve manier van dobbervissen garant staat voor spanning én verrassingen. Welke dat zijn, zie je in onderstaande video. Veel kijkplezier!

Meer tips in Hét VISblad

Enthousiast geworden van deze witvistechniek en wil jij daar zelf ook mee aan de slag op de Gelderse IJssel of een andere rivier? Vergeet dan zeker niet om het artikel op pagina 8 t/m 13 in het oktobernummer van Hét VISblad te checken. Daarin geeft Peter je namelijk nog veel meer praktische tips voor deze actieve visserij. Lees hier meer over dit hagelnieuwe nummer, dat deze week bij de abonnees in de bus valt.

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 sluit je een jaarabonnement (tien nummers) af en mis je voortaan geen editie meer. Klik hier om snel en eenvoudig online een abonnement af te sluiten. Daarbij mag je ook nog eens een fraai welkomstgeschenk kiezen óf voor de eenmalige korting op de abonnementsprijs gaan.

Share this post