VISblad TV: karpervissen tegen de stroom in (video)

In de nieuwe VISblad TV gaan we statisch karpervissen. Presentator Mark Pijnappels schuift aan bij Richard Lous. Deze karpercrack vist met een lange onderlijn, schuivend systeem en een snaar strakke lijn compleet anders dan de standaard. En met deze alternatieve aanpak boekt Richard vaak mooie vangsten.

Na aankomst op de Noord-Brabantse vijver voert Richard bij een lelieveld en een rietkaag een paar handen zelfgemaakte vismeelboilies. Daarna werpt hij de montages in, hangt de waker in de strak gespannen lijn en kan het wachten beginnen. Na een paar uur krijgt hij de eerste aanbeet, maar helaas schiet de haak los. Gelukkig volgt al vrij snel na het inleggen weer een run. Benieuwd of deze karper zich wel voor de camera laat zien? Klik dan maar gauw op onderstaande video. Veel kijkplezier!

Meer tips in Hét VISblad

Wil je ook aan de slag met deze aanpak? In de juli-editie van Hét VISblad (pag. 8 t/m 13) geeft karperspecialist Richard je nog meer praktische tips voor deze deels old-school tactiek. Lees hier meer over dit magazine, dat deze week bij alle abonnees in de bus valt.

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 sluit je een jaarabonnement (tien nummers) af en mis je voortaan geen editie meer. Klik hier om snel en eenvoudig online een abonnement af te sluiten. Daarbij mag je ook nog eens een fraai welkomstgeschenk kiezen óf kun je voor de eenmalige korting gaan.

VISblad TV: al meer dan 100 video’s!

VISblad TV is hét YouTube-visprogramma van Sportvisserij Nederland en heeft als doel om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en de mooiste viswateren door heel Nederland. VISblad TV bestaat al meer dan tien jaar en intussen zijn al meer dan 150 afleveringen verschenen. Check hier de YouTube-playlist van VISblad TV. Uren kijkplezier!

Share this post