VISblad TV: stilstand is vooruitgang (video)

Haastige spoed is zelden goed. Dit bekende gezegde is soms ook van toepassing op de baarsvisserij. Op dagen dat een in regulier tempo gevist kunstaas geen zoden aan de dijk zet, kan slow motion uitkomst bieden. In de nieuwe VISblad TV doen presentatoren Joran Bal en Pieter Beelen het dit keer daarom lekker rustig aan.

Op een koude decemberdag staan beide heren aan een rivierplas in Midden-Nederland. Met de laatste sneeuwresten nog op de oever trekken ze hun waadpak aan voor een slow motion sessie. Het koude water maakt de vis vermoedelijk iets minder happig, zodat die wat meer tijd nodig heeft om het kunstaas te vinden, te inspecteren en – in het gunstige geval – toe te slaan. Die tijd geven Joran en Pieter de vis door met diverse technieken aan de slag te gaan waarbij je langzaam vist of geregeld een pauzemoment inlast. Dat kunstaas in stilstand ook roofvis over de streep kan trekken, is wellicht even wennen. Voor je gevoel gebeurt er niets en sta je als het ware te wachten op een bus die niet komt. Maar dat het wel degelijk werkt, zien je in de onderstaande video.

Meer tips in Hét VISblad

Wil jij het deze winter ook eens lekker langzaam aan proberen op de baars? Check dan zeker het artikel op pagina 8 t/m 13 in het januarinummer van Hét VISblad. Daar vind je nog veel meer uitleg en praktische tips voor deze slow motion visserij. Lees hier meer over dit hagelnieuwe nummer, dat deze week bij de abonnees in de bus valt.

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 sluit je een jaarabonnement (tien nummers) af en mis je voortaan geen editie meer. Klik hier om snel en eenvoudig online een abonnement af te sluiten. Daarbij mag je ook nog eens een fraai welkomstgeschenk kiezen óf kun je voor de eenmalige korting op de abonnementsprijs gaan.

Share this post