VISblad TV: vissen op rivierkreeftjes (video)

In de nieuwe VISblad TV gaan we iets bijzonders doen: vissen op rivierkreeftjes! Presentator Robert de Wilt gaat in deze video op pad met collega Ruben Bil, die een techniek ontdekt heeft om de rivierkreeft ‘aan de scharen’ te komen.

Als jurist bij Sportvisserij Nederland krijgt Ruben enorm veel vragen van sportvissers over het vissen op rivierkreeftjes. Mag je er nou op vissen en mag je ze ook meenemen? En als het toegestaan is, hoe vang je ze dan eigenlijk? Als fanatiek sportvisser besloot Ruben het nuttige met het aangename te verenigen en zelf op onderzoek uit te gaan. Het resultaat daarvan – en natuurlijk de antwoorden op bovenstaande vragen – zie je in deze even leuke als leerzame nieuwe aflevering van VISblad TV. Of misschien beter gezegd: ‘Kreeftblad TV’. Veel kijkplezier!

Camera & montage: Blackwater Films

VISblad TV: al meer dan 100 video’s!

VISblad TV is hét YouTube-visprogramma van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Dit online visprogramma bestaat sinds 2010 en in die negen jaar tijd hebben we al meer dan 100 toffe afleveringen van VISblad TV gemaakt. Benieuwd? Ga dan naar het YouTube-kanaal van Sportvisserij Nederland en check het archief met alle eerdere afleveringen. Grote kans dat er video’s tussen zitten die jij nog niet hebt gezien, maar wel heel interessant voor je zijn. Uren YouTube-kijkplezier gegarandeerd!

November-editie Hét VISblad

Lees voor bonustips over het vissen op rivierkreeften ook zeker het bijbehorende artikel (pag. 20 t/m 23) in de nieuwste uitgave van Hét VISblad. Deze november-editie van Hét VISblad bevat natuurlijk nog meer interessante reportages en de laatste sportvisnieuwtjes. Lees hier wat dit nummer allemaal voor je in petto heeft.

En wil je alvast wat meer achtergronden weten over het thema ‘rivierkreeften in Nederland’? Lees dan zeker ook dit bericht, dat Sportvisserij Nederland een paar weken geleden al online heeft gezet en dieper ingaat op het hoe en wat van deze ‘invasieve exoten’.

Share this post