Visgevoel in beeld (video’s)

Sportvissen wordt steeds mediagenieker. Naast aandacht in de ‘traditionele’ media zoals print en televisie, is de hengelsport zeker online booming. Daar vind je anno 2021 een keur aan video’s die het ultieme visgevoel perfect
overbrengen. We zetten er een paar op een rijtje voor je.

Wat sportvissen zo mooi maakt is aan een ‘leek’ die niet vist soms best lastig uit te leggen. De buitenwacht heeft vaak het stereotype beeld – stoeltje, viskoffer, groene paraplu, bamboehengel, dobber – als referentie en is niet op de hoogte van de laatste hightech technieken en materialen die voor de gemiddelde sportvisser gesneden koek zijn.

Bovendien kan het een aardige uitdaging zijn om het gevoel en de sfeer die zo’n belangrijk deel uitmaken van de sportvisbeleving met de juiste woorden te omschrijven. Gelukkig zegt één beeld meer dan duizend woorden en bestaan video’s uit duizenden beelden.

 

Verhaal

 
Online zijn er tegenwoordig talloze sportvisvideo’s te vinden. Dat varieert van de zwemactie van de nieuwste plug die in een zwembad wordt getest tot een flitsende feature film van een vistrip in een ver buitenland. Voor ieder type video is er een publiek – check het aantal views onder tutorials van bepaalde knopen maar eens – maar wij richten ons hier op de video’s die het ultieme visgevoel weten over te brengen.

 
Dit zijn kunstwerkjes die je meenemen in een verhaal en waarvan iedere kijker (sportvisser én nietsportvisser) automatisch zin krijgt om te gaan vissen. Die omgeving, die sfeer en die vis; wie kan daar nou nee tegen zeggen?!

Bron: Hét VISblad april 2021

Share this post