Viskampioen 2018 een succes! (vlogs en tv)

Het jeugdvisevenement VISkampioen 2018 dat zaterdag 18 augustus plaatsvond in recreatiegebied Spaarnwoude was een groot succes. Ruim duizend bezoekers maakten op het festivalterrein kennis met allerlei hengelsportdisciplines. Op diverse vlogs, in kranten en op televisie werd aandacht aan het evenement besteed.

Rondom de uitreiking van de prijs VISkampioen 2018 had Sportvisserij Nederland in samenwerking met televisiezender Nickelodeon een compleet jeugdvisevent opgetuigd. Zo was er voor de jonge sportvisser van alles te beleven. Je kon een tuigje leren knopen, vliegen binden, onderlijnen maken, vissen herkennen, in een viskajak of bellyboat stappen en uiteraard ook zelf vissen – al dan niet onder begeleiding van zeer ervaren sportvissers.

Check de vlog van Viskid Boaz (33.000 volgers) hieronder:

Check de vlog van Wietze Woudwijk (3.000 volgers) hieronder:

Ook Hart van nederland was aanwezig bij VISkampioen 2018. Klik hier voor een verslag dat zaterdagavond op SBS te zien was waar ruim een half miljoen mensen naar keken.Masterclass feedervissen Ed Stoop

Zo was voormalig VIS TV-presentator Ed Stoop ook van de partij. Hij had een stek opgebouwd waar hij zat te feedervissen en gaf onderwijl tips en trucs aan het massaal toegestroomde publiek. Ook konden kinderen plaatsnemen op zijn plateau en met hulp van Ed een visje vangen. Een privé visles van Ed Stoop; kan het mooier?! Er waren meer bekende sportvissers aanwezig die je om advies kon vragen. Bijvoorbeeld een hele trits bekende vloggers, onder meer van VIS TV XL.


Voormalig VIS TV-presentator Ed Stoop gaf een masterclass feedervissen.


Uitreiking titel VISkampioen 2018

Uiteraard waren ook Nickelodeon-presentator Bart Boonstra en Viskid Boaz in Spaarnwoude. De hoofdrolspelers uit de televisieseries ‘Bart leert vissen’ en ‘Bart gaat vissen’ poseerden voor selfies, deelden handtekeningen uit en verzorgden de prijsuitreiking voor de titel VISkampioen 2018. Die ging bij de jongens naar Bobby Oostendorp Bij de meiden won Lieke Boersma deze prestigieuze titel dankzij haar ingezonden vangstfoto. Gelukkig ging dankzij de vele goodiebags geen kind zonder Stekkiehengel naar huis.Bobby Oostendorp en Lieke Boersma zijn de VISkampioenen 2018.
Uitgebreid en gevarieerd programma

De sfeer zat er de hele dag goed in, mede dankzij het uitgebreide en gevarieerde programma aan activiteiten – zo waren er springkussens, kon je schieten met NERF-blasters en losgaan op een Wipe-Out baan. Sportvisserij Nederland wil tenslotte alle vrijwilligers en standhouders hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan een bijzonder geslaagd jeugdvisevent!


Op het jeugdevent werd niet alleen lol gemaakt tijdens het vissen.


En er werd in recreatiegebied Spaarnwoude uiteraard ook vis gevangen!

Share this post