Vissen op Friese brasem in De Visvrouwen

De brasem staat komend weekend centraal in De Visvrouwen. In de vijfde aflevering van het seizoen – komende zondag te zien om 16:30 uur op RTL 4 – vissen de vriendinnen in Friesland met de feederhengel op brasem.

De dames beginnen de dag in Sloten, waar ze ontwaken in knusse tentjes en de Friese witvis-specialist Hendrikje Sikma ontmoeten. Hier lopen ze tussen de Skûtsjes op zoek naar een geschikte brasemstek. Na een aantal flinke brasems zoekt Paula een bakker op om Fryske Dumkes te halen voor de lunch.

Kijk hier alvast de promo:

Groot Fries meer

Friesland staat bekend om zijn grote meren en gelukkig weet Hendrikje precies waar hier de grote brasems zwemmen. Een behulpzame boer geeft de dames een lift naar een prachtige stek gelegen aan het immense Heegermeer. Vanaf een vissteiger feederen de dames er fanatiek op los. Alle voorbereidingen met ‘vieze’ wormen en lekker ruikende lokvoer-ingrediënten betalen zich dubbel en dwars uit. De brasems worden al snel gelokt door al het lekkers in de voerkorf, dus vangsten liegen er niet om.

Zeker even kijken dus aanstaande zondag 10 juli om 16:30 uur op RTL 4.

 

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen extra stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Vrouwen kunnen daarnaast een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit onderzoek: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (470.000 van 15+) ruim anderhalf keer zoveel als in 2017 (minder dan 300.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.

 

Uitzendschema

De Visvrouwen zijn dit jaar opnieuw zes weken lang iedere zondagochtend te zien. De eerste aflevering is te zien op zondag 12 juni mei om 16:30 uur op RTL 4 en elke uitzending wordt de eerstvolgende zaterdag rond 14.00 uur op dezelfde zender herhaald.

Share this post