Vissen op roofvis in de Biesbosch in VIS TV XL (video)

Zondagochtend zie je de zevende aflevering van VIS TV XL 2023 waarin Jan Willem gaat roofvissen in de Biesbosch. Tamme gaat ook naar de Biesbosch, maar dan om alles te weten te komen over het herintroduceren van de steur – die hier vroeger voorkwam. Thom gaat met drie verschillende WK-wedstrijdvissers op pad.

Jan Willem mag vandaag mee met Denver. Deze jonge roofvisser tilde zijn visserij dankzij de lokale hengelsportvereniging tot een hoger plan en leert Jan Willem nu de fijne kneepjes van het vak. Al snel vangen ze wat snoekbaarzen en dan krijgt Denver een waar monster aan de haak. Of ze deze joekel ook gaan vangen zie je zondag.

Kijk hier alvast de promo:

Terug van weggeweest

Tamme laat zich door onderzoeker Niels Brevé van Sportvisserij Nederland bijpraten over een iconische soort. In het Biesbosch museum leert Tamme dat er vroeger enorme steuren zwommen in dit gebeid, maar dat deze door toedoen van de mens zijn verdwenen. Niels legt uit hoe ze de steur weer in de Biesbosch terug willen krijgen.

 

Opstap met WK-gangers

Thom haakt aan bij drie totaal verschillende wedstrijdvissers die dit jaar namens Nederland aan het WK deelnemen. Zo gaat hij mee met een vliegvissende dame, een klasbak van een zeevisser en een talent die de kunst van het vaste stok vissen tot in detail beheerst. Van deze toppers kun jij zeker wat leren!

Kijken dus aanstaande zondag 2 juli om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het zesde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.

 

Praktische tips

Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2023 start op 14 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Share this post