Vissenfoto’s gezocht!

Maak een foto met je smartphone en je weet direct welke vissoort het is. Dat kan straks met de Vissenscanner die nu wordt ontwikkeld. Hiervoor zoeken we nog foto’s van zoetwatervissen en zeevissen. Is dat gaaf of niet? Jij kunt ons helpen!

Sportvisserij Nederland werkt samen met Open Circle Solutions aan een speciaal algoritme dat op basis van beeldherkenning automatisch de meeste zoetwater- en in een later stadium ook zeevissoorten in Nederland herkent.

Maak een foto met de Vissenscanner en je weet direct zeker of het nu een alver of jonge roofblei was, een kroeskarper of giebel of een brasem of kolblei. Hiervoor zoeken we nog foto’s van zoetwatervissen en zeevissen.

Jij kunt helpen!

Om dit algoritme te ‘leren’ herkennen, zijn veel, heel veel visfoto’s nodig; honderden foto’s per vissoort. Jij kunt ons hierbij helpen, door je visfoto’s aan ons op te sturen. Dat zorgt ervoor dat de Vissenscanner app nog sneller beschikbaar is.

Dit mogen meerdere foto’s van dezelfde vis zijn, en de hoek mag variëren (rechterflank, linker flank, van voren enz.). Man-vis foto, vis op het dek of meetplank, enz. Zolang de vis maar volledig op de foto staat en herkenbaar is. Vage, overbelichte of onduidelijke foto’s kunnen we uiteraard niet gebruiken.

Aanleveren kan als volgt:

– Kleine aantallen foto’s ontvangen we graag per soort, per mail naar info@mijnvismaat.nl. Let op: een mail mag maximaal 10MB groot zijn.

– Je kunt de foto’s eenvoudig via wetransfer sturen. Bij voorkeur de foto’s per soort in mapjes sorteren.

Jouw foto’s zijn nergens zichtbaar

De foto’s worden alleen gebruikt om het algoritme te trainen en zijn nergens zichtbaar/ worden niet gepubliceerd.

Maak kans op een uniek vissoortenpakket

Onder de inzenders verloten we enkele unieke vissoortenpakketten met onder meer posters met alle Nederlandse vissoorten, de gedrukte vissengidsen, visknuffel en meer.

Share this post