Vliegvissen en methodfeederen op zeelt in VIS TV XL (video)

Voor een nieuw visavontuur op het stromende water komen aanstaande zondag de vliegvishengels tevoorschijn in VIS TV XL. Ook vissen de presentatoren onder meer met de feeder achter zogenaamde langsdammen in de Waal.

Presentator Thom reist af naar Drenthe om samen met vliegvisexpert Henk Huising op de Hunze te vissen. De visserij met de droge vlieg blijkt taai, maar toch wordt het een gezellige, actieve én leerzame dag in een prachtige omgeving. Presentator Daniël Weyers wil leren wat Mijn VISmaat is en schuift daarvoor aan bij Pieter Beelen van Sportvisserij Nederland, die deze bijzondere app beheert. Vissend op zeelt in Almere Haven vertelt Pieter alles over Mijn VISmaat én over het vissen met de method feeder op Tinca tinca.

Bekijk hieronder alvast de promo van deze aflevering:

Visserijkundig onderzoek

Presentator Tamme Smit gaat langs bij een training van een jeugdteam van Sportvisserij Fryslân en interviewt zowel jeugdcoach Jan Grijpstra als een deel van de enthousiaste jonge vissers die hij onder zijn hoede heeft. Marco Kraal gaat op pad met Willem Romeijn om van hem te horen wat langsdammen zijn en wat voor onderzoek Sportvisserij Nederland hier zoal doet. Feedervissend én vissend met de drijvende broodkorst op winde ontdekt hij bovendien wat de voordelen van deze bijzondere structuren voor sportvissers zijn.

Kijken dus! Aanstaande zondag 6 juni om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het vierde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. Net als voorgaande jaren gaan de reporters vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in het land en leren ze over talrijke projecten die de hengelsport raken. Onderwerpen als vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2021 start op 16 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Share this post