Vliegvissen op een Limburgs riviertje in De Visvrouwen (video)

Na hun avontuur in Friesland in aflevering vijf gaan Nathalie van den Berg en Paula Petiet in de laatste aflevering van dit seizoen helemaal naar het zuiden. In aflevering zes – komende zondag te zien om 16:30 uur op RTL 4 – gaan de vriendinnen namelijk naar Limburg om te vliegvissen op de Swalm.

Paula en Nathalie ontdekken Limburg met de vliegenhengel en komen aan bij een mooi riviertje genaamd de Swalm. Beide dames zijn geen vliegvisexperts, maar worden geholpen door Donna van der Kuip, lid van het Nederlandse WK vliegvisteam. Typische riviervissen zoals serpeling, kopvoorn en barbeel behoren tot de mogelijkheden volgens Donna. Maar lukt het de dames ook om een of meerdere van deze prachtige soorten te vangen?

Kijk hier alvast de trailer:

Blote voeten, vlaai en Mariabeelden

Door het zien van Mariabeelden en kapelletjes komt het onderwerp godsdienst ter sprake en leert Paula dat Nathalie behoorlijk spiritueel is. Nathalie steekt zelfs een speciaal meegebrachte kaars aan en samen bidden ze voor een goede vangst. Het is een heerlijke zomerse dag. De laarzen worden uitgetrokken en de blote voeten zoeken verkoeling in het frisse rivierwater. Meerdere vissen vergrijpen zich aan de kunstvliegen van de dames en als ‘kers op de vlaai’ smullen ze tijdens de pauze van échte Limburgse vlaai.

Kijken dus! Aanstaande zondag 17 juli om 16:30 uur op RTL 4.

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen extra stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Vrouwen kunnen daarnaast een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit onderzoek: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (470.000 van 15+) ruim anderhalf keer zoveel als in 2017 (minder dan 300.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.

 

Uitzendschema

De Visvrouwen zijn dit jaar opnieuw zes weken lang iedere zondagochtend te zien. De eerste aflevering is te zien op zondag 12 juni mei om 16:30 uur op RTL 4 en elke uitzending wordt de eerstvolgende zaterdag rond 14.00 uur op dezelfde zender herhaald.

Share this post