Volop sportvissen in talkshow Op1 (video)

In de NPO1-talkshow Op1 was gisteravond ruim aandacht voor de toegenomen populariteit van streetfishing en het sportvissen onder vrouwen. Aanleiding vormde het aanstaande WK Streetfishing – op 15 en 16 oktober in Zwolle. Sportvisfanaten Nathalie van den Berg en Joshua Jongbloed gaven in de studio tekst en uitleg. Ook tafelgast Dries Roelvink stak niet onder stoelen of banken graag aan de waterkant te vertoeven. De talkshow had gisteravond ruim 2 miljoen kijkers.

In het ruim 10 minuten durende stuk vertelden Nathalie (presentatrice van tv-programma De Visvrouwen) en ‘straatvisser’ Joshua waarom vissen zo leuk is en waarom dat midden in de stad helemaal een unieke belevenis is. Op keurige wijze lichtten zij presentatoren-duo Jort Kelder en Welmoed Sijtsma daarnaast toe hoe sportvissers heel respectvol met de gevangen vis en de natuur omgaan.
De talkshow Op1 wordt elke werkdag rond 22.30 uur uitgezonden, met elke dag een ander presentatie-duo én de gasten van de dag.

Vissen met Dries Roelvink

Al gauw kwam ter sprake dat ook de eveneens aanwezige Dries Roelvink graag vist en dat al van jongs af aan doet. Tegenwoordig zul je de Amsterdamse zanger en tv-persoonlijkheid met de hengel echter niet gauw meer ín de stad te vinden; hij woont in een drukke winkelstraat, dus voor hem is vissen een manier om even de hectiek van de stad te ontvluchten. Vissen doet hij tegenwoordig het liefst ‘ergens weg van de stad in een rustige rietkraag’. Ook Roelvink was niet ontgaan dat sportvissen tegenwoordig allang geen pure mannenhobby meer is.

Dries Roelvink vertelt in geuren en kleuren over ‘het turen naar dat dobbertje’. 

Positieve reclame

Sportvisserij Nederland ziet dit soort media-aandacht als zeer positieve reclame voor de hengelsport. Het biedt namelijk de mogelijkheid om de samenleving te vertellen waar sportvissers voor staan, dat vissen veel meer is dan alleen een visje vangen en dat sportvissers respect hebben voor de natuur. Hoewel tegenwoordig ruim 1,7 miljoen Nederlanders vissen, betekent dit nog altijd dat het overgrote deel van de maatschappij niet vist. Publiciteit zoals deze Op1-uitzending zijn daarom een mooie manier om de niet vissende Nederlander een beter beeld te geven van waar de sportvisserij voor staat.

Share this post