Vooruitblik WK Dames: Floor Verhoeven

Op het WK Dames in Lelystad – georganiseerd door Sportvisserij Nederland in het weekend van 21 en 22 augustus – doen Ingeborg Audenaerd, Kira Epping, Anja Groot, Fabienne ter Horst, Brynn Klootwijk, Mandy Swart en Floor Verhoeven namens Nederland een gooi naar het goud. Vooruitblikkend op dit sportieve evenement stellen we de dames kort aan je voor. Vandaag: Floor Verhoeven.

“Heel raar.” Zo omschrijft Floor Verhoeven de situatie van het afgelopen jaar. “Het was heel frustrerend dat het WK niet doorging, maar we hebben er als team het beste van gemaakt door de kans te benutten om in de dagen dat het toernooi zou plaatsvinden op het parcours te trainen. Op zo’n seizoensgebonden water kan dat dit jaar in ons voordeel werken.” Verhoeven heeft mede daardoor goede hoop op een podiumplek. “We weten wat er zwemt en komen vermoedelijk niet voor grote verrassingen te staan. Het vissen op brasem is ook een typisch Nederlandse visserij, al zijn er wel meer landen die daar raad mee weten. Denk aan België en Frankrijk”, tipt ze enkele mogelijke favorieten.

Nu fit blijven cruciaal

Ruim een week voor het kampioenschap is het volgens Verhoeven een kwestie van fit blijven – fysiek én mentaal – om zo goed voorbereid mogelijk de trainingsweek in te gaan. “Dan kunnen we pas definitief de vooraf bedachte tactiek testen. Natuurlijk wel ietwat selectief en niet en plein public, want de concurrentie houdt ons nauwlettend in de gaten. We zullen ons bij het trainen dus nog niet in de kaart laten kijken.”

Laatste nieuws

Floor en haar teamgenoten zijn volgend weekend aan het werk te zien aan de Lage Vaart bij Lelystad. Sportvisserij Nederland is organisator en gastheer van het WK Dames Zoetwatervissen 2021. Klik hier voor al het laatste nieuws en meer informatie rondom dit wereldkampioenschap in eigen land.

Share this post