Vrijwilligersdag wedstrijdcontroleurs

Dertig wedstrijdcontroleurs van Sportvisserij Nederland kwamen deze zomer bijeen voor de vrijwilligersdag bij de Berenkuil in Putten. Daar werden ze ’s ochtends bijgespijkerd over de laatste ontwikkelingen in de wedstrijdsport en werd ’s middags gezamenlijk gevist.

De deelnemers kregen een presentatie over het wedstrijdbeleid, de -kalender en informatie over de twee WK’s (Dames Zoetwatervissen, Streetfishing) die Sportvisserij Nederland dit jaar organiseert. Ook werden aan de hand van video’s de procedures inzake aas- en voercontrole en het wegen van de vis na afloop van de wedstrijd doorgenomen en deze vervolgens buiten in de praktijk gebracht.

Leuk en leerzaam

“Het was geweldig geregeld”, zegt Paul Kruger. “Je doet toch weer kennis op waar je in de praktijk profijt van hebt.” Als fanatiek wedstrijdvisser nam hij ooit de handschoen van wedstrijdcontroleur op. “Het is leuk om mee te helpen een wedstrijd in goede banen te  leiden. Bovendien steek ik regelmatig dingen op van de deelnemers langs het parcours.”

Share this post