Vuurdoop: Freestyle Dropshot Clip

De Dropshot Clip van Freestyle – het streetfishing merk van SPRO – is een handig hulpmiddel voor de liefhebbers van het vissen met de dropshot-techniek. Dankzij deze clip kunnen die hun hengel voortaan een stuk gemakkelijker opgetuigd vervoeren.

Het is inmiddels zo’n vijftien jaar geleden dat de dropshot-techniek vanuit Noord-Amerika overwaaide naar ons land. Inmiddels is deze techniek ook hier volledig ingeburgerd onder roofvissers. De productontwikkeling rond de dropshotvisserij – en dat geldt in feite voor de gehele streetfishing scene – heeft sindsdien eveneens niet stilgestaan. Tegenwoordig hebben tal van roofvismerken ook een speciale productlijn voor het urban ‘straatvissen’. De Dropshot Clips van Freestyle zijn daar – net als de rest van hun assortiment – een mooi voorbeeld van.

Tot circa 21 gram

Het principe van de Freestyle Dropshot Clip is simpel: deze klemt het dropshotgewicht tegen de hengel, zodat het staafvormige – en bij voorkeur loodvrije – gewichtje niet meer los bungelt. Zo kan dit nergens meer tegenaan botsen en de lak van je hengel niet meer beschadigen. Ook raakt de montage zelf zo niet meer in de war. Het handige siliconen clipje werkt heel eenvoudig. Hij past op nagenoeg elke dropshothengel en vormt als het ware een ring die strak om de blank klemt, op het stuk direct boven de reelhouder c.q. het handvat. In het kleinere houdertje aan de zijkant klem je vervolgens het dropshotgewicht. Deze kan modellen tot circa 21 gram omklemmen en voldoet daarbij voor alle situaties. Of je nou met een 8-grams gewichtje de gracht uitkamt, of toch liever met een 18-grammer aan de grote, stromende rivier staat.

Opgetuigd vervoeren

Doordat het gewicht via de Dropshot Clip in een mum van tijd in de clip zit, hoef je nooit meer te soebatten met heen en weer bungelende dropshot rigs. Dat is ideaal bij het verkassen, transport en opbergen van je opgetuigde dropshothengel. Ook ontzie je met dit handige systeemp de kwetsbare binnenkant van je geleide-ogen, want daar komt je haak niet meer aan te hangen en hoeft je dropshotgewicht niet meer doorheen te worden gevoerd. De Dropshot Clips zijn verkrijgbaar in het zwart en paars. Kijk voor meer informatie over dit product op www.sprofreestyle.com.

>>Doe mee en win

Abonnees maken kans op één van de vijf pakketjes van vier Dropshot Clips. Meedoen? Mail dan vóór 8 juli naar hetvisblad@sportvisserijnederland.nl o.v.v. ‘Freestyle’ + je naam en adres. De winnaars maken we bekend op Facebook.com/sportvisserijnl

Share this post