Vuurdoop: Guru Maggot Riddle

De Guru Maggot Riddle is ontworpen om maden, pinkies en muggenlarven snel en effectief te zeven, maar bewijst ook zijn waarde als uitlekbak voor geweekte pellets of zeef voor grondvoer. Bovendien neemt dit multi-inzetbare product nauwelijks ruimte in beslag, zodat-ie een aanwinst is naast de grootformaat zeven.

Een zeef an sich is geen noviteit. Dit hulpmiddel wordt al tientallen jaren gebruikt door witvissers. De bekendste functie van de zeef is om het lokvoer perfect te prepareren. Door de bevochtigde voermix te zeven worden grove bestanddelen en klonten verwijderd. Dat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van water en lucht, wat belangrijk is om de voermix zijn werk goed te laten doen. De standaard zeven zijn groot en breed aangezien ze zijn ontworpen voor emmers in het XL-formaat. De Maggot Riddle is echter bijzonder compact (16 x 16 x 3 centimeter) en multifunctioneel.

Handzaam formaat

Veel spullen meenemen naar de stek is voor wedstrijdvissers vaak geen issue, maar het weerhoudt veel recreatieve witvissers ervan om een zeef te gebruiken. Die houden hun uitrustig compact en hebben geen zeef bij zich – zodat ze dit belangrijke onderdeel van de voorbereiding overslaan. De Maggot Riddle past echter altijd wel ergens in de tas. De keerzijde is wel dat deze kleine zeef alleen geschikt is voor kleinere hoeveelheden voer. Dat sluit wel weer mooi aan bij de trend dat weinig lokvoer (500 gram voor een paar uur (method)feederen) genoeg is voor mooie vangsten. Een ‘reguliere’ 25 liter emmer voor het voer is op veel wateren simpelweg over the top.

Perfecte pasvorm

Het reinigen en zeven van aas is waar de Maggot Riddle in essentie voor is bedoeld. Dat doe je heel gemakkelijk door de zeef in de bijpassende 2.2-pint (1 liter) of 3.3-pint (1.5 liter) aasdoos van Guru te plaatsen – dankzij de perfecte pasvorm blijft ie rusten op de opstaande rand. Voeg vervolgens bijvoorbeeld maden, pinkies, of muggenlarven toe. De levende exemplaren kruipen door de mazen (3 millimeter), de dode exemplaren en eventuele troep blijven achter zodat je de vis alleen het beste voorschotelt. 

Voor de methodfeedervisser is dit product ook interessant. De kunststof zeef kun je namelijk tevens gebruiken om voorgeweekte pellets eenvoudig af te gieten. Via de twee uitsparingen in de hoeken is de lekbak – verkrijgbaar in oranje en zwart – eenvoudig uit de voerbak te tillen zodat je het water kunt verwijderen.

Doe mee en win

Als abonnee maak jij kans op één van de vijf sets van twee Guru Maggot Riddles en twee Guru Bait Boxes incl. deksel. Meedoen? Mail Hét VISblad dan vóór 16 oktober naar  o.v.v. ‘Guru’ + je naam en adres. De winnaars worden bekend via Facebook.

Share this post