Vuurdoop – Hengelrek

De meeste hengels breken niet aan de waterkant, maar tijdens het transport op weg daarheen. Met name in de auto sneuvelt nogal eens een los en rondslingerend hengeldeel. Met de Carseat Rod Rack van Savage Gear creëer je een mobiel hengelrek in de auto waarin je je hengels veilig en gemakkelijk vervoert.

Bron: Hét VISblad

Hengels en auto’s zijn doorgaans geen goede combinatie; zeker in het geval dat je (opgetuigde) hengels zonder foedraal vervoert. Op de een of andere manier komt daar opvallend vaak ellende van. Dat kan variëren van haken die in de bekleding vast komen te zitten tot hengeldelen die afbreken – met het topdeel onbetwist op nummer één. Toch kiezen veel sportvissers voor het gemak tijdens transport en nemen ze het risico op schade (aan de hengel en/of de auto) voor lief. Met de Carseat Rod Rack van Savage Gear kun je dat gelukkig tot een minimum beperken.

Simpel en stevig

Het concept is even ingenieus als simpel. De twee stoffen hengelhouders (gemaakt van 600D polyester) bevestig je middels speciale riemen gemakkelijk aan beide autostoelen, waarna je de boel strak trekt zodat de houders goed op hun plek blijven zitten. Vervolgens trek je de klittenband sluiting links en rechts op dezelfde hoogte open, positioneer je de hengel en sluit je de ‘flappen’ weer. Zo kun je maximaal drie – al dan niet opgetuigde – hengels in losse delen veilig vervoeren in je auto. Ze liggen niet in de weg, zijn stevig gezekerd in het hengelrek en zo is de kans op brokken minimaal.

Lange hengeldelen

Het is uiteraard afhankelijk van de lengte van de hengels, het aantal hengeldelen en de breedte van het voertuig hoe een en ander het beste kan worden ingericht. Mocht je een hengel hebben die uit zulke lange delen bestaat dat ze in de breedte niet in de auto passen, dan kun je de meegeleverde coil zinger tussen de stoelen of tegen het plafond plaatsen. Op deze sterke kabel kun je lange hengeldelen – of extra hengels – positioneren die met het onderste deel op de achterbank van de auto rusten. Voor iets meer dan drie tientjes investeer je met de Carseat Rod Rack dus in logistiek gemak én in een langere levensduur van je hengels. Dat is ook wat waard.

Doe mee en win!

Lezers van Hét VISblad maken kans op één van de tien Carseat Rod Racks die we van Savage Gear mogen weggeven. Wil je meedoen aan deze actie? Stuur dan vóór maandag 8 mei een e-mail naar Hét VISblad o.v.v. ‘Carseat Rod Rack + je naam en adres. De winnaars maken we bekend via Facebook.

Share this post