Vuurdoop – Tungsten big lip bait

De Tungsten Big Lip Bait is een mooie aanvulling op het gestaag groeiende loodvrije aanbod van kunstaasbedrijf Lureparts.nl. Dit bijzondere kunstaasje laat zien dat er qua wolfraam meer te halen valt dan louter jigkoppen.

De Big Lip Bait is een felgekleurde jigkop, voorzien van een vlijmscherpe 4/0 haak die is bekleed met een non-sticking flat rubber skirt – een rokje van rubberen sliertjes. Wat het kunstaas bijzonder maakt is de flexibele, kunststof lip. Die zorgt voor een mooie, zenuwachtig kantelende actie die onweerstaanbaar is voor snoek en baars. De invloed van deze lip op de werpafstand is gelukkig minimaal, maar vanwege de weerstand in het water verdient een wat stevigere spinhengel de voorkeur. De Big Lip Bait kan ‘naturel’ worden gevist, maar heeft dan wel vrij snel de neiging om te gaan tollen.

Trailer softbait

Hij wordt pas écht attractief met een soft plastic. Voor zo’n trailersoftbait schuif je een twister met enkele of dubbele staart, pintail of worm-imitatie op de haak (met weerhaakje voor de softbait). Een shad met schoepstaart behoort op basis van onze praktijktest ook tot de mogelijkheden – ondanks dat dit in de productbeschrijving wordt afgeraden. Je kunt de Big Lip Bait jiggend vissen, maar ook als spinner. Grote kans dat hij zo de interesse – en anders wel de irritatie – van de roofvis wekt. Behalve effectief is het bovendien ook gewoon leuk om af en toe eens iets compleet anders in de speld te hangen.

Voordelen

De voordelen van tungsten zijn bekend: het materiaal is allereerst een stuk harder dan (het giftige) lood. Het geeft daardoor meer informatie over de bodemgesteldheid door naar je hengeltop. Bovendien is het soortelijk gewicht hoger dan dat van lood, zodat je verfijnder en verder weg kunt vissen dankzij minder volume bij hetzelfde gewicht. Daarmee verdient de Big Lip Bait – een soort medley van een jigkop, plug en skirted jig – zeker een plekje in de kunstaasdoos. Verkrijgbaar in 14 en 21 gram, in de kleuren Chartreuse en Blue Shad. En als je dan toch op www.lureparts.nl bent: check ook eens de Tungsten Chatterbait.

 

Doe mee en win!

Abonnees maken kans op één van de vijf weggeefexemplaren. Meedoen? Mail dan vóór 15 maart naar Hét VISblad o.v.v. ‘Big Lip Bait’ + je naam en adres. De winnaars maken we bekend op Facebook.

Share this post