Wedstrijden tot 30 juni 2021 afgelast

Na overleg met NOC*NSF en sportbonden over het vervolg van de corona-openingsstrategie en de te nemen stappen in de komende weken, heeft Sportvisserij Nederland, op basis van de maatregelen van de Nederlandse overheid, moeten besluiten de nationale wedstrijdkalender tot 30 juni leeg te maken. Op 5 juni treedt de derde stap in waarin landelijke wedstrijdsport voor volwassenen nog zeker geen rol speelt. Deze derde stap geldt tot in principe 30 juni. Hierover wordt in de persconferentie van vanavond (19:00 uur) door Rutte en De Jonge meer verteld.

Om niet nog een weekend te wachten met het bekendmaken van de wijzigingen -veel teams willen immers dit weekend gebruiken voor training- is besloten om al voor de persconferentie ons besluit kenbaar te maken. 

Concreet betekent dit dat de volgende wedstrijden komen te vervallen:
-1e en 2e wedstrijd TopTeamcompetitie Dobbervissen (12 en 13 juni)
-1e en 2e wedstrijd NK Bootvissen (13 en 20 juni)
-1e, 2e en 3e wedstrijd Evezet TopTeamcompetitie Feedervissen (25, 26 en 27 juni)

Sportvisserij Nederland beraadt zich de komende tijd over een alternatief programma. We zullen hier spoedig over communiceren. Tevens bekijken we momenteel samen met de internationale bond (CIPS-FIPS) of en hoe eventuele internationale wedstrijden doorgang kunnen vinden. Dit geldt voor zowel het uitzenden van nationale teams richting EK’s/WK’s in het buitenland als het organiseren van het WK Dames Dobbervissen in Lelystad komende augustus. Ook hierover hopen we spoedig meer te kunnen communiceren. Houd voor actuele informatie rondom corona en wedstrijdsport de website van Sportvisserij Nederland in de gaten.

Share this post