Wedstrijdvissen 2023: nieuws en wijzigingen

Sportvisserij Nederland en de Federaties zijn momenteel volop bezig met de voorbereidingen voor het wedstrijdseizoen 2023. Ten opzichte van 2022 kunnen we een meerdere wijzigingen mededelen. Hiermee hopen we het wedstrijdvissen een extra stimulans te geven – met name voor jeugdige sportvissers – en een betere aansluiting bij internationale toernooien te vinden.

Wijziging aantal teamleden TTC Feeder

Wijziging in de opzet van Top Teamcompetitie Feeder: de teamgrootte van vier vissers wordt opgehoogd naar vijf vissers per team. Dit om de internationale aansluiting, bij deelname aan EK’s of WK’s, beter te laten verlopen.

U25 categorie bij TTC Dobber

Bij de Top Teamcompetitie Dobbervissen wordt vanaf 2023 ook een individuele uitslag opgemaakt in de U25-categorie. Hiermee hopen we sportvissers te stimuleren om – na hun twintigste – mee te blijven doen aan de Top Teamcompetitie. De Top Teamcompetitie Dobber kent, net als bij internationale wedstrijden, een maximale hengellengte van 13 meter.

Inschrijving geopend!

De inschrijvingen voor diverse wedstrijden zijn geopend! Schrijf je hier gauw in!

Blijf op de hoogte!

Blijf altijd volledig op de hoogte van het laatste wedstrijdnieuws via de Facebookpagina ‘Wedstrijdvissennl’ (facebook.com/wedstrijdvissennl) van Sportvisserij Nederland.

Share this post