Weinig vis bij eerste en tweede wedstrijd Individueel NK Kustvissen

Afgelopen zaterdag vormde Maasvlakte 2 het strijdtoneel van de eerste en tweede wedstrijd van het Individueel Nederlands Kampioenschap Kustvissen 2020 in de categorieën Dames en Junioren. De vangsten waren vrij matig, maar na – vanwege corona – vijf maanden zonder officiële, nationale viswedstrijden, is het wedstrijdseizoen gelukkig eindelijk weer van start gegaan.

Hoewel er tijdens het proefvissen op vrijdag 5 september nog zeer goede vangsten werden geboekt op het strand van Maasvlakte 2, vielen de vangsten op de wedstrijddag zelf erg tegen. Onder op papier prima weersomstandigheden (wind op de kant en een aardige branding), bleef de vis zaterdag 5 september letterlijk en figuurlijk nét buiten bereik voor de meeste deelnemers. Slechts een aantal ‘goede werpers’ in de ‘Onder 21-categorie’ wisten aardig bij de vis te komen.

Dames

Bij de Dames eindigde Ingrid Maranus-de Fouw met twee vissen (48 punten) als eerste bij de 1e wedstrijd (aanvang 10:00 uur), gevolgd door nummer twee Susan Schuijts (1 vis, 43 punten). Bij de tweede wedstrijd – die om 14:00 uur aanving – eindigde Ellen van Es dankzij één vis (goed voor 28 punten) als eerste. Met eveneens slechts één vis – goed voor 27 cm dus ook 27 punten) eindigde Linda van de Velde als tweede bij de 2e wedstrijd.


Ivan Gabriëlse met twee zeebaarzen.

Iets meer vis bij Junioren Onder 21

Dat er in de categorie

Junioren Onder 16

Bij de

Klik hier voor de volledige uitslagen en tussenstanden van het Individueel NK Kustvissen Dames en Junioren.

Share this post