WK Kustvissen Dames en Heren in Wales van start

Komende zondag start in Wales het Wereldkampioenschap Kustvissen voor zowel de dames als de heren. Vier dagen lang gaan de beste kustvissers ter wereld met elkaar de strijd aan en natuurlijk is Nederland met twee teams vertegenwoordigd. Voor de mannen alweer hun 35e WK, voor de dames de 26e editie.

Namens Sportvisserij Nederland, gecoacht door Arthur van Tienen, bestaat het Oranje herenteam uit Kees Gillissen, Ruud van Noord, Frank Peene, Rob Punselie, Klaas Winter en Marijn Gabrielse. De namen van de vrouwen – die worden gecoacht door de nieuw aangestelde coach Marcel Noort – zijn: Linda van de Velde, Frances Danen, Susan Stuijs, Christel Verhage en Ingrid Maranus de Fouw. Corné Danen en Marloes Donkers assisteren Noort bij zijn eerste WK als bondscoach.

Kanshebbers

Vorig jaar veroverde Frank Peene in Zuid-Afrika de individuele wereldtitel en behaalde Nederland als ploeg het zilver. Een prestatie van formaat en moeilijk te overtreffen. Kan Nederland dit jaar de hoogste trede van het podium betreden? En gaat Peene zijn titel met verve verdedigen? In Groot Brittannië zijn de Engelsen natuurlijk op hun best. Gaan zij een nieuw Oranje-feestje verstoren?

De dames stonden vorig jaar op de onderste trede van het podium. Een bronzen medaille met toch een tikkeltje zure nasmaak. Want had er niet meer in gezeten? De dames hebben afscheid genomen van succescoach Benny Wijnings en Marcel Noort neemt zijn stokje over. Gaat Noort zijn debuut verzilveren met een plak?

De dames en heren ploeg gezamenlijk in Wales

Training

Op zaterdag zijn de openingsceremonie en vlaggenparade en zondag wordt de officiële training afgewerkt. Vanaf maandag staat vijf dagen wedstrijdvissen op het programma. Alle teams moeten dan acte de présence geven, maar laten daarbij zelden het achterste van hun tong zien. Alle geheimen en belangrijke details zijn immers al tijdens de oefendagen voorafgaand aan het WK bepaald.

Wedstrijd

De eerste wedstrijd is maandag van 16.00 tot 21.00 uur. Echte avondvisserij dus. Het hele circus herhaalt dit kunstje vier dagen op rij. Daarna weten we al gauw welk land goud heeft gewonnen, hoe het individuele klassement eruitziet en wie in het visgeweld ten onder is gegaan.

Naast een topsportmentaliteit is de teamspirit ook optimaal

Share this post