World Cleanup Day 2023: doe meer voor schone stekken!

Zaterdag 16 september is het World Cleanup Day. Bij deze wereldwijde opruimactie geven ruim 190 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt door zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Sportvisserij Nederland moedigt hengelsportverenigingen en sportvissers aan om op deze dag de waterkant extra schoon te maken.

Tijdens World Cleanup Day gaan over de hele wereld mensen de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Sportvissers waarderen een schone omgeving ook, maar gaan liever naar de waterkant dan de straat op. Dus ga jij op zaterdag 16 september vissen? Maak jouw stek dan schoon volgens het inmiddels bekende Vang5-principe (vijf minuten opruimen of vijf stuks zwerfafval meenemen). Dat zorgt voor een schone waterkant en zo lever je een mooie bijdrage aan World Cleanup Day 2023. 

Kom in actie

 
Vele handen maken licht werk, dus sluit je als sportvisser aan bij dit mooie, wereldwijde initiatief om tot een schonere wereld te komen. Inspireer ook anderen – sportvissers, buren, familie en collega’s – om mee te doen en in actie te komen tegen zwerfafval door na je opruimactie een foto van het resultaat te delen op social media mét daarbij de hashtags #worldcleanupdaynl en #vang5. Wil je meer weten over hoe jij als sportvisser kunt meehelpen in de strijd tegen zwerfvuil? Kijk dan op www.vang5.nl.

#worldcleanupdaynl

Share this post