World Crank Cup 2019: loodvrij roofvisevenement

Op 3, 4 en 5 oktober vormen de Merwede, Amer en Oude Maas het toneel van de derde editie van de World Crank Cup. In totaal doen 20 roofvissers uit binnen- en buitenland mee aan dit evenement – waarbij bovendien ‘loodvrij’ wordt gevist.

Het deelnemers veld van 20 kan – met namen als Luc Coppens, Kevin Hernandez, Willem Stolk en Mathias Holgerson – worden gezien als de ‘Formule 1’ van het roofvis-wedstrijdcircuit. De deelnemers zijn afkomstig uit Nederland, België, Engeland, Zweden, Spanje, Frankrijk en Polen en reizen komende week voor de World Crank Cup 2019 af naar het Noord-Brabantse Lage Zwaluwe. 

Check de trailer van de World Crank Cup 2019:

Loodvrij

Tijdens de World Crank Cup 2019 mag er alleen met ‘crankbaits’  – een internationale naam voor pluggen – worden gevist, zonder
loodtoevoegingen. Daarmee wordt er dit evenement op een duurzame manier en met aandacht voor het milieu gevist. Speciaal opgeleide marshals zien toe op deze en de andere wedstrijdreglementen. Sportvisserij Nederland stimuleert het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven voor lood. Lees hier meer over het dossier ‘sportvisserij loodvrij’.
Het bijzondere aan de World Crank Cup is, naast het loodvrije element, dat er op iedere boot een marshal aanwezig is die de vangsten – die via livestreams worden geüpload – bijhoudt. Iedereen kan dit volgen en dat bleek ook uit de ruim 1,5 miljoen online hits die bij eerdere edities zijn geregistreerd. 

Hypermodern

Alle deelnemers aan de World Crank Cup 2019 hebben hypermoderne boten die van alle gemakken zijn voorzien. Uiteraard
springen de vissen niet in de boot en gaat het om doorzettingsvermogen en het beheersen van de
crankbait-technieken. Drie dagen op rij negen uur werpen is topsport. Elke minuut wordt er minimaal een keer geworpen, wat neerkomt op gemiddeld 600 worpen per dag per deelnemer. De World Crank Cup vormt hiermee een mooie promotie van de ‘moderne’ hengelsport, in het bijzonder de hypermoderne roofvisserij. Daarnaast vestigt het evenement de aandacht op de toeristisch-recreatieve betekenis van de hengelsport voor het Benedenrivierengebied.

Prijsuitreiking

Iedere wedstrijddag start om 08:00 uur vanuit Jachthaven Crezee in Lage Zwaluwe en wordt om 17:00 afgesloten. De prijsuitreiking begint op 5 oktober om 19:30 uur in de Korenbeurs te Made. Iedereen is hierbij van harte welkom. De World Crank Cup 2019 wordt georganiseerd door Sportvisserij Zuidwest Nederland en initiatiefnemer is professioneel visgids Willem Stolk. De bedrijven die dit WK ondersteunen zijn: Jachthaven Crezee & WSV Noorderklip in Lage Zwaluwe, Hotel de Korenbeurs in Made en de gemeente Drimmelen.

Organisator Willem Stolk is een van de initiatiefnemers aan de World Crank Cup 2019.

Live te volgen via Facebook

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van de World Crank Cup 2019. Hier is de World Crank Cup 2019 op 3, 4 en 5 oktober ook live te volgen.

Share this post