World Fish Migration Day: 24 oktober

World Fish Migration Day vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 oktober. Het wereldwijde evenement dat in het teken staat van het verbinden van vissen, rivieren en mensen stond gepland voor zaterdag 16 mei, maar in verband met de coronamaatregelen is een nieuwe datum geprikt.

Op World Fish Migration Day organiseren tal van organisaties – waaronder Sportvisserij Nederland, hengelsportfederaties en -verenigingen – evenementen om het grote publiek bewust te maken van het belang van open waterverbindingen voor trekvissen. Zo zijn er rondom het thema Love flows workshops, officiële openingen van vispassages, damverwijderingen, filmpremières, speciale zalm- en palingtochten, steuracties en nog veel meer activiteiten.
Tijdens de vorige editie in 2018 vonden in ons land zo’n zeventig evenementen plaats en ook dit jaar staat er weer een keur aan activiteiten op de rol. Op www.worldfishmigrationday.com vind je een overzicht van alle activiteiten. Daar kun je ook de documentaire Love Flows (over het werk van de World Fish Migration Foundation) bekijken.

Share this post