Zaterdag 17 december Topsportgala Sportvisserij Nederland

Volgende week zaterdag vindt op het NOC*NSF Sportcentrum Papendal het Sportvisserij Nederland Topsportgala plaats. Tijdens de zesde editie van deze speciale avond worden alle nationale en internationale medaillewinnaars van afgelopen jaar – de crème de la crème van de wedstrijdvisserij – feestelijk gehuldigd. Ook worden het Sporttalent, de Sportman en Sportvrouw van het jaar gekozen.

Voor het eerst sinds 2019 zal het event weer toegankelijk zijn voor genodigden. Vanwege corona-omstandigheden ging dit evenement in 2020 helemaal niet door – vorig jaar was publiek niet toegestaan en werd het evenement via een YouTube-livestream voor uitgezonden.

Vijf keer wereldkampioen

De Nederlandse teams – die onder de vlag van Team Holland zijn uitgezonden naar de internationale wedstrijden – verzamelden dit jaar maar liefst zes wereldtitels en twee bronzen medailles. Anja Groot (wereldkampioen Dobbervissen Dames Individueel), Team Holland (goud WK Streetfishing Landen), Gerben Jorritsma en Tim Kunst (goud WK Streetfishing Koppels), Anoek Bonnet en Bianca Venema (wereldkampioen WK Karpervissen Dames Koppels), Team JWP Waterservice (goud WK Feeder Clubs/Teams), Team Maver Zammataro (goud WK Dobbervissen Clubs/Teams), Team Holland (brons WK Junioren Dobber U20) en Réne Koops (brons WK Vliegvissen Masters individueel) worden daarom extra in het zonnetje gezet tijdens het Topsportagala.

De genomineerden zijn…

Vast onderdeel van het Topsportgala zijn ook de verkiezing van de Sportman, Sportvrouw en het Sporttalent van het jaar. Alle aanwezige wedstrijdvissers mogen voor aanvang van het programma hun stem uitbrengen. Nadat de stemmen zijn geteld, worden de winnaars bekendgemaakt. Benieuwd wie per categorie de genomineerden zijn? Zaterdag 10 december zal op de website van Sportvisserij Nederland bekend worden gemaakt wie de genomineerden zijn en kans maken op de titel Sporttalent, Sportman en Sportvrouw van het jaar 2022.

Share this post