Zeebaarzen in de Europoort in VIS TV XL

Sportvisliefhebbers kunnen aanstaande zondag weer volop genieten van een hagelnieuwe aflevering van VIS TV XL. In deze uitzending – de één na laatste van het seizoen – komen onder meer typische Noordzeevissen voorbij.

Presentator Daniël Weijers gaat in de Europoort achter de zeebaars aan met ‘local’ Rico ’t Mannetje, voor wie deze zilveren rovers de ultieme sportvis zijn. De twee vissen met lepels, pluggen en shads en weten de zoute baarzen daarmee feilloos te vinden. Stem je tv zondag om 09:30 uur af op RTL 7 en check hieronder alvast de promo.

Soortenjagen

Aan het licht brakke Noordzeekanaal vist presentator Thom Beentjes met soortenjager Pieter Beelen, die zich volledig richt op naakte grondels – een nieuwe exoot. Thom zelf mikt op roofvis. Met behulp van de Vissengids-app zoeken de twee ter plekke op welke vissoorten ze allemaal hebben gevangen.

Slootjes om de hoek

Al vissend rond Sneek en Grouw interviewt presentator Tamme Smit voetbalbekendheid Foppe de Haan over zijn liefde voor Friesland, het water en de natuur. Presentator Jan Willem Wijers duikt in Beverwijk de woonwijk in met meervoudig wereldkampioene Anja Groot. Zij laat hem zien dat het in veel slootjes ‘om de hoek’ werkelijk barst van de karper, brasem en voorn.

Kijken dus! Aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

In VIS TV XL gaan de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken van Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomen ze in op de migratie van Atlantische forel, bezoeken ze nieuwe VISpaswateren en krijgt de bestrijding van visstroperij aandacht.

Praktische tips

Vissen doen de reporters deze zomer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt in het programma voorbij, waaronder streetfishing, karper-, wit-, roof-, vlieg- en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten uit het hele land. Zowel de beginnende als gevorderde sportvisser kan aan VIS TV XL zijn hart ophalen

Share this post