ZomerVISkaravaan 2020: een spetterend zomerjeugdevent voor jouw vereniging

Deelname aan de ZomerVISkaravaan 2020 is een unieke kans om jouw vereniging meer lokale bekendheid te geven en kinderen kennis te laten maken met en te begeleiden bij het sportvissen.

Deze zomer organiseren Sportvisserij Nederland en Sportvisserijfederaties in samenwerking met lokale hengelsportverenigingen een ZomerVISkaravaan. In de eerste drie en de laatste drie weken van de zomervakantie worden op 30 locaties verspreid over heel Nederland, eendaagse events voor kids georganiseerd. Tijdens deze eendaagse evenementen wordt het sportvissen gestimuleerd als leuk en gezond en vooral beleefd in de directe woonomgeving.

Op ieder event worden tussen 10:00 en 15:00 uur diverse activiteiten georganiseerd, onder andere leren kinderen een tuigje maken, kunstvissen onthaken, krijgen ze werples met targets, leren ze alles over visherkenning, zijn er visdril-simulators en uiteraard leren ze zelf een visje vangen!

Kennismaking en begeleiden jeugd

Het doel van de ZomerVISkaravaan is om kinderen in hun directe woonomgeving kennis te laten maken met en te begeleiden bij het sportvissen. Tevens wordt door promotie de zichtbaarheid/bekendheid van de lokale hengelsportvereniging vergroot.

Planning

De ZomerVISkaravaan zal worden georganiseerd in twee periodes van 3 weken in de drie schoolregio’s Noord, Zuid en Midden Nederland. Op dit moment zijn alleen nog de regio’s en data bekend waar de karavaan langs zal trekken. Dit zijn:

Regio Noord5 juli t/m 12 juli en 10 augustus t/m 16 augustus 2020
Regio Zuid13 juli t/m 19 juli en 17 augustus t/m 23 augustus
Regio Midden20 juli t/m 26 juli en 24 augustus t/m 30 augustus

Meld je als HSV aan vóór 15 maart aanstaande

Hengelsportverenigingen kunnen zich aanmelden voor deelname Om het event optimaal te laten verlopen, gelden de volgende wensen en voorwaarden voor deelname:

•Belangrijk is een veilige plek bij goed viswater
•Voldoende ruimte voor 50 vissende kinderen
•Voorkeur in de bebouwde kom, dichtbij kinderrijke woonwijken.
•Beschikbaar stellen van gratis Jeugdvergunning op de verenigingssite
•Inzet van voldoende verenigingsvrijwilligers (8 à 10 per) per event, afhankelijk van de locatie en verwacht aantal bezoekers.
•De events kunnen alleen tijdens de hierboven genoemde data en regio’s plaatsvinden

Om het event te versterken, is het mogelijk om met meerdere verenigingen samen te werken of mee te liften met lokale kids-activiteiten.

Ondersteuning Sportvisserij Nederland en 50 gratis hengels

Sportvisserij Nederland en Sportvisserijfederaties zullen de verenigingen bijstaan bij de organisatie en uitvoering van de events, de communicatie, werving en inschrijven van kinderen. Tevens zorgen zij voor alle materialenen nodige ondersteuning. Deelnemende verenigingen ontvangen daarnaast gratis Stekkie hengels ook Goodybags van Sportvisserij Nederland.

Per event zal één vaste medewerker aanwezig zijn als coördinator met een bus en materialen. Ook stelt Sportvisserij Nederland drie tot vijf ervaren VIScoaches of VISmeesters beschikbaar. Op een aantal events zijn ook Daniel Weijers of Marco Kraal aanwezig om een clinic witvissen te geven.

Aanmelden

Lijkt het je leuk om als vereniging mee te doen aan de ZomerVISkaravaan? Aanmelden kan uitsluitend via het inschrijfformulier. Voor vragen kun je terecht bij George Hampsink (hampsink@sportvisserijnederland.nl), tel. 0306058400.

Share this post