ZomerVISkaravaan – een spetterend zomerjeugdevent voor jouw vereniging?

De ZomerVISkaravaan is een unieke kans om jouw vereniging meer lokale bekendheid te geven en (nieuwe) jeugdleden te binden!

Deze zomer organiseren Sportvisserij Nederland en de federaties in samenwerking met lokale hengelsportverenigingen een ZomerVISkaravaan. In de eerste en laatste week van de zomervakantie worden op 30 locaties verspreid over heel Nederland, eendaagse events voor kids georganiseerd. Tijdens deze eendaagse evenementen wordt het sportvissen gepromoot en beleefd in de directe woonomgeving.

Op ieder event worden tussen 10:00 en 16:00 uur diverse activiteiten georganiseerd, onder andere leren kinderen een tuigje maken, vissen onthaken, krijgen ze werples met targets, leren ze alles over visherkenning, zijn er visdril-simulators en uiteraard leren ze zelf een visje vangen!

Kennismaking voor jeugd

Het doel van de ZomerVISkaravaan is om kinderen in hun directe woonomgeving kennis te laten maken met en te begeleiden bij het sportvissen. Tevens wordt door promotie de zichtbaarheid/bekendheid van de lokale hengelsportvereniging vergroot.

Vakantieperiode 

De ZomerVISkaravaan zal worden georganiseerd in twee periodes van 3 weken in de drie schoolregio’s Zuid, Noord en Midden Nederland. Op dit moment zijn alleen nog de regio’s en data bekend waar de karavaan langs zal trekken, dit zijn:

  • Zuid (06 t/m 12 juli)Noord (13 t/m 19 juli) Midden (20 t/m 26 juli)
  • Zuid (12 t/m 18 aug)Noord (19 t/m 25 aug) Midden (26 t/m 01 sept


Meld je vereniging aan!

Verenigingen kunnen zich aanmelden voor de karavaan. Er zijn wel een aantal voorwaarden gesteld aan deelname om de events goed te laten verlopen.

  • Belangrijk is een veilige plek bij goed viswater, het liefst in de bebouwde kom, dichtbij kinderrijke woonwijken.
  • Ook vragen wij participerende verenigingen om de inzet van voldoende vrijwilligers (5 a 10 per vereniging, afhankelijk van de locatie en verwacht aantal bezoekers). 
  • De events kunnen alleen tijdens de hierboven genoemde data en regio plaatsvinden. 

Het is ook mogelijk om het event met meerdere verenigingen te dragen om de organisatie van de events te versterken.

Ondersteuning door Sportvisserij Nederland en 50 gratis hengels!


Sportvisserij Nederland zal de verenigingen volledig bijstaan bij de organisatie en uitvoering van de events, de communicatie en werving van kinderen. Tevens zorgt zij voor alle materialen en ondersteuning. Ook krijgen deelnemende verenigingen 50 gratis Stekkie hengels van Sportvisserij Nederland.

Per event zal 1 vaste medewerker aanwezig zijn als coördinator met een bus en materialen. Ook stelt Sportvisserij Nederland 3 tot 5 ervaren VIScoaches of VISmeesters beschikbaar. Op een aantal events zijn ook Ed Stoop of Marco Kraal aanwezig om een clinic witvissen te geven.

Geef je op!


Lijkt het je leuk om met jouw vereniging mee te doen aan de zomerVISkaravaan? Dan kun je je vereniging aanmelden bij George Hampsink (hampsink@sportvisserijnederland.nl) of Daniel Weijers (weijers@sportvisserijnederland.nl)

Share this post