Zuidpier IJmuiden doordeweeks gesloten

Vanwege herstelwerkzaamheden is de Zuidpier bij IJmuiden de komende maanden doordeweeks afgesloten. De afsluiting duurt van 15 mei tot en met 13 oktober, van maandag 06.00 uur tot en met vrijdag 21.00 uur. De populaire zeevisstek is in deze periode alleen in het weekend voor publiek geopend – mits het weer dit uiteraard toelaat.

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de kop van de Zuidpier. Zo worden breuksteen en asfalt aangebracht om de stormschade van de afgelopen winters te herstellen. Uit veiligheidsoogpunt is ervoor gekozen om de pier tijdens de uitvoering tijdelijk met bouwhekken en camerabeveiliging af te sluiten. De laatste honderd meter van de pier is gedurende de gehele periode niet voor publiek toegankelijk. De werkzaamheden moeten zijn afgerond vóór het nieuwe stormseizoen, dat eind oktober wordt verwacht.

Wel open tijdens bouwvak

Uitzondering op de tijdelijke, doordeweekse sluiting vormt de bouwvak van maandag 24 juli tot en met vrijdag 11 augustus. Gedurende deze drie weken is de Zuidpier ook doordeweeks toegankelijk voor publiek, en daarmee ook voor sportvissers. Tegelijkertijd bestaat de mogelijkheid dat eventueel opgelopen vertragingen van de werkzaamheden in deze periode in het weekend worden ingehaald. Blijf daarom voor actuele informatie op de hoogte via www.rws.nl/nieuws, Twitter account @RWS_WNN en www.sportvisserijmidwestnederland.nl.

Share this post